Arvatkaa mitä. No arvasitte tietenkin.

Olen raskaana. Ultrassa näkyi pieni ihmistaimi ja sydänääniäkin on kuultu.

Loppujen lopuksi asiat järjestyivät suhteellisen helposti. Tuosta taannoin ostetusta preservatiivipakkauksesta ei ole käytetty yhtäkään. Kolmannella ehkäisemättömällä kierrolla saatiin aikaiseksi pieni ihmisen alku, joka mitä ilmeisemmin kasvaa kohisten ja voi hyvin.

No enemmän teitä tietysti kiinnostaa miehen reaktiot. Ehdin tietysti innoissani testata joka kierrossa usemman kerran, ja mies alkoi kysellä, onko moisen testimäärän tuhlaaminen järkevää kun yhtä hyvin voisi odottaa kuukautisia ja testata sitten kun ne ovat myöhässä. Muuten hän ei kyllä osoittanut katumuksen merkkejä, ei edes silloin kun olin jo muutaman positiivisen testin tehnyt. Tosin varoittelin jo ennakolta, että jotain taitaa olla tekeillä kun rinnat suorastaan räjähtivät. No sitten kun ne menkat olivat oikeasti myöhässä ja aamuinen testi oli hyvin selkeä positiivinen, mies tuumasi vain että meille taitaa sitten tulla vauva. Ihailtavasti hän on kyllä jaksanut kuunnella, ymmärtää, suojella ja rakastaa minua ja tuota pienä tainta.

Kun lähetin hänelle puhelimeen kuvan varhaisultrasta, vastaus oli suorastaan hellyttävä: "Enää en ole yhtään epävarma vaan pelkästään onnellinen." Niinpä. En voinut välttää päähäni tulevaa ajatusta, että kannattiko tätä vastaan ämpyillä...

Kai se on totta, että mies tarvitsee oman aikansa, niin pitkältä ja epäoikeudenmukaiselta kuin se naisesta tuntuukin. Sitähän emme tiedä, mikä vaikutus minun painostuksellani oli asiaan. Veikkaan että asia olisi edelleen harkinnan asteella, jollen olisi enemmän tai vähemmän hienovaraisesti painostanut miestä asiaan. Otan kyllä osan miehen onnesta omaksi ansiokseni. Minun vauvakuumeeni takiahan tässä tilanteessa nyt ollaan.

Toivon kaikille, jotka painivat saman asian kanssa, kärsivällisyyttä ja ymmärrystä matkaan. Meillä minun asiastani on tullut yhteinen asia, ja vauvakuume on nyt jaettu tasan kahden ihmisen kesken.

Tulen jatkossakin raportoimaan äidiksi ja isäksi kasvamisesta, alku ainakin näyttää lupaavalta, vaikka miehen saaminen vakuuttuneeksi veikin hiukan aikaa.